Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur

Fruitshow

Sinds 1993 organiseert de stichting een grote fruitshow “Verleden tot Heden”, een show met honderden appel- en perenrassen, noten en mispels in een prachtige entourage die door duizenden mensen jaarlijks bezocht word. Dit jaar hebben we Fruitshow op zaterdag 12 en zondag 13 november, beide dagen van 10.00 - 17.00 uur. U kunt ons bezoeken op deze dagen volgens de geldende RIVM richtlijnen voor de verkoop van fruit, appelsap, jam en mooie fruitbomen.
Tijdens de fruitshow zijn er vele honderden appel- en perenrassen - allen op naam - tentoongesteld. Het geheel is versierd met fruit- en bloemdecoraties, terwijl tussen dit fruit vele oude fruitteeltgereedschappen zijn ingevoegd. De data voor 2022 zijn 12 en 13 november. Entree bedraagt € 3,00 en het parkeren is gratis op de door ons aangewezen plekken. U kunt dan tevens één of meerder bomen kopen van uiteenlopende rassen.
Van vele rassen kan men gratis de vruchten proeven, om zo de smaak van de oude rassen weer te herkennen of kennis mee te maken. Van sommige rassen, welke voorradig zijn, kan men vruchten kopen. Zelf mee gebracht fruit (van elk ras liefst 5 – 6 exemplaren ) kan dan worden gedetermineerd (op naam gesteld).
Inlichtingen omtrent de biologische en gewone teelt kan men dan verkrijgen.
Tevens kan men dan bomen kopen van de gewenste rassen. Steeds zijn er honderden (unieke) rassen op voorraad. Momenteel hebben we ook prachtige oude pruimenbomen op kluit te koop. Vanaf euro 200,-. Bel voor meer informatie of kom langs.

Museumtuin 't Olde Ras

De leukste tuin in Doesburg

Fruitshow elk tweede weekend in november