Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur

Fruitshow

Sinds 1993 organiseert de stichting een grote fruitshow “Verleden tot Heden”, een show met honderden appel- en perenrassen, noten en mispels in een prachtige entourage die door duizenden mensen jaarlijks bezocht word. Dit jaar hebben we Fruitshow op zaterdag 11 en zondag 12 november, beide dagen van 10.00 - 17.00 uur. U kunt ons bezoeken op deze dagen volgens de geldende RIVM richtlijnen voor de verkoop van fruit, appelsap, jam en mooie fruitbomen.
Tijdens de fruitshow zijn er vele honderden appel- en perenrassen - allen op naam - tentoongesteld. U treft 1 zee van vormen, geur en kleur en ook is er een proeftafel waar u de oude rassen van weleer zelf kunt beleven. De data voor 2023 zijn 11 en 12 november beide dagen van 10 - 17 uur. Entree bedraagt € 3,00 en het parkeren is gratis op de door ons aangewezen plekken. 
Van vele rassen kan men gratis de vruchten proeven, om zo de smaak van de oude rassen weer te herkennen of kennis mee te maken. Van sommige rassen, welke voorradig zijn, kan men vruchten kopen. 
Inlichtingen omtrent de biologische en gewone teelt kan men dan verkrijgen.
Tevens kan men dan bomen kopen van de gewenste rassen. Steeds zijn er honderden (unieke) rassen op voorraad in diverse leeftijden. Bel voor meer informatie of kom langs.

Museumtuin 't Olde Ras

De leukste tuin in Doesburg

Fruitshow elk tweede weekend in november